8.02.2009

Indisk favorit

Efter att i mars ha blivit vegetarian på heltid har jag inte riktigt hunnit sätta mig in i att använda nya typer av produkter utan mer kört på gamla favoritrecept. Till hösten har jag och Elias lovat varandra att vi ska anstränga oss mer med att äta bra vegetarisk mat och samtidigt hålla oss till den snålare studentbudgeten.

Indisk mat är favoriten, och dessutom en av få mat-nationaliteter där vegetariska rätter dominerar. Jag föredrar de lite mildare rätterna, och i förra veckan hittade jag ett recept på Paneer Makhani, som jag experimenterat fram till att bli mitt absoluta favoritrecept!
__________________________________________________________

Paneer Makhani - 4 portioner

1/2 kg Paneer (hemmagjord indisk ost)
2 msk smör & 1 tsk olja
1 tsk kumminfrön
2 dl tomatpuré + 1 dl vatten
½ tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk chillipulver
salt
2 ½ dl matlagningsgrädde
400g färsk spenat

Hetta upp smöret och oljan.
Lägg i kumminfröna och gurkmejan och låt de puttra innan du lägger i tomatpuréen utblandat med vattnet, chillipulver och garam masala. Låt det puttra på hög värme och rör om tills det börjar koka.
Sänk värmen och lägg i spenaten, osten och salta. Rör om och låt puttra ett par minuter.
Häll i grädden, rör om och låt det bli varmt.

Smaka av och servera med basmatiris, raita och naan-bröd.

_____________________________________________________________

2 kommentarer:

anna sa...

Guuuuuuud vad gott det ser ut! *hungrig*

Anonym sa...

Mumma, kan vi inte göra snart?? :)
/Elias