Indisk mat är favoriten, och dessutom en av få mat-nationaliteter där vegetariska rätter dominerar. Jag föredrar de lite mildare rätterna, och i förra veckan hittade jag ett recept på Paneer Makhani, som jag experimenterat fram till att bli mitt absoluta favoritrecept!
__________________________________________________________

1/2 kg Paneer (hemmagjord indisk ost)
2 msk smör & 1 tsk olja
1 tsk kumminfrön
2 dl tomatpuré + 1 dl vatten
½ tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk chillipulver
salt
2 ½ dl matlagningsgrädde
400g färsk spenat
Hetta upp smöret och oljan.
Lägg i kumminfröna och gurkmejan och låt de puttra innan du lägger i tomatpuréen utblandat med vattnet, chillipulver och garam masala. Låt det puttra på hög värme och rör om tills det börjar koka.
Sänk värmen och lägg i spenaten, osten och salta. Rör om och låt puttra ett par minuter.
Häll i grädden, rör om och låt det bli varmt.
Smaka av och servera med basmatiris, raita och naan-bröd.
_____________________________________________________________
2 kommentarer:
Guuuuuuud vad gott det ser ut! *hungrig*
Mumma, kan vi inte göra snart?? :)
/Elias
Skicka en kommentar