
Lökmarmelad
Ingredienser:
2 rödlökar
25 g smör
1 dl honung
4 msk socker
4 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
chilipeppar
Smält smör och socker. Skala och skiva löken. Fräs i smöret och koka ihop i 30 minuter. Tillsätt honung och rödvinsvinäger, koka ytterligare 20 min. Smaka av med salt, vitpeppar och chilipeppar. Låt svalna.
Morotsmarmelad
Ingredienser:
1/2 kg morötter
3 citroner
4 dl vatten
9 dl socker
1 tsk citronsyra
Skala och skölj morötterna väl. Riv dem på grövsta råkostjärnet. Riv skalet från 3 citroner. Lägg det rivna tillsammans i en rymlig kastrull. Häll på 4 dl vatten och låt koka nätt och jämnt mjukt.Tillsätt saften av citronerna, 9 dl socker och 1 tsk citronsyra. Koka marmeladen långsamt i ca 45 minuter under ständig tillsyn och omrörning så att den inte bränns vid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar